Borsa günü yükselişle tamamladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, geçen hafta perşembe gününden bu yana ilk kez günü yükselişle tamamladı. BIST 100 endeksi bugün yüzde 1,29 değer kazandı.

Borsa İstanbul en son geçen hafta 20 Şubat Perşembe, günü yükselişme tamamlamıştı. BIST 100 endeksi o gün 0,45 değer kazanmıştı. Daha sonraki günlerde ise borsa sürekli düştü. Özellikle haftanın son günü, 21 Şubat Cuma günü spekülasyonlar nedeniyle değer kaybı 2,09 olmuştu. Haftanın ilk iki işlem gününde de düşüşünü sürdüren Borsa İstanbul, bugün değer kazandı.

Önceki kapanışa göre 121 puan arttı

BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,29 değer kazanarak 9.573,21 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 121,63 puan artarken, toplam işlem hacmi 88 milyar lira oldu.

Sektör endekslerinden en çok bankacılık kazandırdı 

Bankacılık endeksi yüzde 2,52, holding endeksi ise yüzde 0,31 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en çok kaybettiren yüzde 2,60 ile tekstil deri oldu.

Küresel piyasalar, makroekonomik verilerden alınan sinyaller ve ABD Başkanı Donald Trump’ın izlediği politikaların oluşturduğu belirsizliklerle karışık bir seyir izleniyor.

Analistler, yarın yurt içinde ekonomik güven endeksi, haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de büyüme, Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı tutanakları, dayanıklı mal siparişlerinin öne çıkacağını belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.650 ve 9.750 seviyelerinin direnç, 9.400 ve 9.350 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.