Ünlü tekstil markası Granz Tekstil konkordato istedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

72 milyon lira seviyesinde borcu bulunan şirket, mahkeme tarafından hacize karşı korumaya alındı.

Yurtiçinde Beymen ve Boyner gibi büyük mağazaların yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesine de ürün satan ünlü tekstil firması Granz Tekstil, konkordato talebiyle mahkemeye başvurdu. Dava dosyasına göre, şirketin toplam borç miktarı 72 milyon lira seviyesinde. Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre Granz Tekstil San. ve Tic. AŞ’nin sahibi Hüseyin Yolcu, geçen yılın ortasından bu yana yaşadığı mali sıkıntıyı aşmak için çeşitli girişimlerde bulundu. Özellikle de A101, BİM, Şok ve Migros gibi on binlerce mağazaya sahip şirketlerin siparişlerini teslim etmek için büyük bir mali yükün altına girince, Granz’ın mali dengesi bozuldu.

Çeklerini gününde ödeyemedi 

Geçen yılın ortasında çeklerini gününde ödememesi sonucunda haciz baskısı altında kalan şirket, mali darboğazı aşmak için konkordato talebinde bulunma kararı aldı. Şirket adına İstanbul 1. Asliye Tic. Mahkemesi’ne sunulan dava dilekçesi ve konkordato projesinde, “iflas halinde alacaklıların da zarara uğrayacakları” belirtildi.

Zincir marketlerin siparişleri zorladı 

Şirketin avukatı Nuray Albayrak’ın imzasını taşıyan dilekçede, “döviz kurlarındaki yükseliş, bankaların kredi sağlamada yarattığı sorunlar ve üretim yapan kimi firmaların zamanında ürünleri teslim etmemesinin” şirketi sıkıntıya soktuğu ifadeleri yer aldı. Her biri 10-12 bin mağazaya sahip zincir marketlerin aylar önce verdikleri yüklü miktardaki siparişlerin zamanında teslimi için farklı arayışlara girildiği kaydedilen dilekçede, bu durumun firmayı büyük sıkıntıya sevk ettiği savunuldu.

Sahibi de borçlara kefil 

Dava dilekçesinde, Granz Tekstil’in yanı sıra şirket sahibi Hüseyin Yolcu’nun da konkordato kapsamına alınması talep edildi. Dilekçeye göre, şirketin borçlarına Yolcu’nun da kefaleti söz konusu olduğu için şirket kadar Yolcu da haciz baskısı altında.

Üç aylık geçici süre verildi

Başvuruyu değerlendiren mahkeme 13 Aralık itibarıyla şirkete üç aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süreç içinde herhangi bir haciz işlemi yapılamayacak, haciz baskısı olmadan faaliyetlerin yürütülmesi mümkün olabilecek.

Borcu 72 milyon lira 

Dava dosyasına göre, şirketin toplam borç miktarı 72 milyon lira seviyesinde.

Yurtiçinde Beymen ve Boyner gibi zincir mağazalara tekstil ürünü satışı yapan Granz, Avrupa’nın birçok ülkesine de ihracat yapıyor.

Tezgahtar olarak başladı 

Granz Tekstil, sektöre çalışmaya tekstilin kalbi konumundaki İstanbul Sultanahmet’te tezgahtar olarak başlayan Yolcu tarafından kurulmuştu. Yolcu, yaklaşık yedi yıl çalıştığı şirketten ayrıldıktan sonra arabasını satarak elde ettiği parayla markayı kurmuştu. Şirket, kısa süre içinde sektörün önemli markalarından biri konumuna gelmişti.